Це може звучати як вигадка, але в Києві на центральному Бессарабському ринку з'явилася можливість купити овочі та фрукти за криптовалюта.


Так, на одному з лотків з'явилася табличка з QR-кодом, який дозволяє оплачувати товар за допомогою криптовалютної платіжної системи Paytomat.


Про це стало відомо з повідомлення директора з розвитку бізнесу цієї платіжної системи Андрія Великого.


Він додав: "Купуй томати через пий томати!".
Варто згадати, що криптовалютна платіжна система Paytomat підтримує 11 криптовалют, включаючи Bitcoin Cash і Zencash.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

До слова, у понеділок, 6 серпня, стало відомо, що у Верховній Раді України готується проект закону про повну легалізацію криптовалют, який передбачає їх оподаткування. Уточнимо, що документ може бути поданий на розгляд до парламенту вже у вересні 2018 року.


Про це розповів народний депутат Олексій Мушак, передає Biz.liga.net.


Як повідомляє парламентарій, такий податок буде застосовуватися при виведенні коштів, а також при купівлі товарів і послуг. Крім того, цей податок повинен становити 5% від різниці між цінами продажу і купівлі сертифікату. В той же час фізичні особи додатково будуть обкладатися військовим збором в розмірі 1,5%.

При цьому операції між криптовалютами не будуть обкладатися податком.
Зазначається, що запровадження такого оподаткування заплановано як тимчасовий захід до 2025 року. Разом із Мушаком над законопроектом зараз працює група з 20 представників різних українських комерційних компаній.


На даний момент відомо, що регулятором криптовалютного ринку повинна буде виступити Національна комісія з цінних паперів. Обсяги ринку поки до кінця поки що не відомі.
Також народний депутат стверджує, що криптосуспільство України позитивно відреагувало на ініціативу, яка легалізує роботу з криптовалютами.

Нагадаємо, обвал криптовалюти на ринку експерти пов'язують зі слабкістю ефіру. Стривожені інвестори почали йти з токенів ICO, пов'язаних в основному з эфиріумом.

Як повідомляв Znaj.ua, фінансові експерти заявили, що раніше очікуваного почалася девальвація гривні. Нині долар у обмінниках продають за 27,5 гривень або навіть вище, хоча ще 3 тижні тому курс був на цілу гривню міцнішим.

Також Znaj.ua писав про те, що як стало відомо, хакер під псевдонімом Sextortion погрожує оприлюднити особисту інформацію користувачів в разі відмови переслати йому 380 доларів в біткоінах.