В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун взялася руйнувати твердження про те, що існують безпечні дози алкоголю.

Про це вона повідомила на сторінці в Facebook.

"Як філософський камінь в Середні віки, сучасні вчені шукають безпечну дозу алкоголю. І не знаходять", - пише Супрун.

Для підтвердження своєї точки зору чиновниця послалася на дослідження впливу алкоголю на здоров'я людини від вчених міжнародної колаборації Global Burden of Diseases. Воно було нещодавно опубліковано в одному з найавторитетніших медичних журналів The Lancet.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Висновок безпечної дози алкоголю не існує. Незалежно від кількості, вживання алкоголю призводить до втрати здоров'я і життя", - підкреслила руйнівниця міфів.

В. о. міністра зазначила, що дані результати дослідження суперечать багатьом рекомендаціям щодо переваг для здоров'я споживання алкоголю в помірних дозах.

"Те, що мінімальне вживання алкоголю дещо знижує захворюваність ішемічною хворобою серця, не перекриває його шкоди від інших хвороб у довгостроковій перспективі. Тобто всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями", - заявила Супрун.

Також в. о. міністра призвела невтішні статистичні дані. У 2016 році в Україні загинуло 25 тисяч жінок і 53 тисячі чоловіків з причин, пов'язаних з вживанням алкоголю. Це становить 8,5% всіх смертей для жінок і 18% для чоловіків.

Всього ж у світі в 2016 році 2,8 мільйонів смертей було пов'язано з вживанням алкоголю, а це близько 10% людей у віці від 15 до 49 років. Серед основних причин смертності виділяють серцево-судинні захворювання, різні види раку, цироз печінки, інфекційні захворювання, аварії і травми.

Нагадаємо, пийте скільки хочете: Супрун дала ще один безцінний рада.

Як повідомляв "Знай. ua", після городів Супрун торкнулася делікатну тему екскрементів.

"Знай. ua" писав, що ніяких лінійок 1 вересня: Супрун попередила українців про смертельну небезпеку.