Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров'я оновили санітарні правила в школі. Вони передбачають у першу чергу скорочення часу на домашні завдання для учнів. Відповідну інформацію на своїй сторінці у Facebook оприлюднила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.


Нові правила для школярів


За її словами, у нововведеннях під назвою "Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти" врахували найменші дрібниці навчального процесу, зокрема – від відстані між партами до тривалості виконання домашнього завдання.

"Батьки можуть зітхнути з полегшенням - скорочується тривалість виконання домашніх завдань. А для першачків та учнів другого класу домашні завдання взагалі не рекомендуються. Тривалість виконання домашніх завдань не рекомендується понад 1 годину у 3–9 класах та 1,5 години у 10–12 класах. У навчальному процесі можна буде використовувати сучасні ґаджети - електронні книжки, ноутбуки тощо. У класах можна використовувати інтерактивні дошки", - коментує Супрун.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


У міністерстві також вважають за необхідне кардинально змінити організацію простору школу, приміром, скасувати нормативи щодо відстані між партами, а в 1-4 класах рекомендують облаштовувати в навчальних приміщеннях місця для відпочинку та ігор.


Зміниться й система у шкільних їдальнях: старі правила радянського зразка повинні відійти у минуле, замість них потрібно дотримуватися концепції здорового харчування.

Для цього експерти ще минулого року розробили спеціальний план: проект "Тарілка здорового харчування", виглядає вона наступним чином:

"Щоденне меню шкіл має включати, як мінімум, чотири страви, а калорійність обіду повинна складати близько 30% від добової потреби в енергії. У розроблених рекомендаціях чітко визначена максимально допустима кількість цукру та солі для різних страв. Наразі новий санітарний регламент на громадському обговоренні ", - підсумувала Супрун.


Дивіться: Нова українська школа


Нагадаємо, Супрун розвінчала популярний міф про споживання алкоголю.
Як повідомляв Знай.ua, в Україні змінять систему нарахування та виплати пенсій.
Також Знай.ua писав, студенти перетворили київський парк на сміттєзвалище.