На тимчасово окупованих частинах Донецької області терористи не виключають ймовірності масової "мобілізації" з метою протистояння українським героям. Окупаційні війська також заявили, що можуть закликати своїх "резервістів".

Розповів про це так званий офіційний представник оперативного командування терористичної організації "ДНР" Едурад Басурин одному з російських ЗМІ.

"Нашими фахівцями проводиться аналіз розпорядження начальника штабу окупаційних сил Залужного, поширюваного в соціальних мережах, про проведення підготовчих заходів та дотримання режиму секретності при підготовці до наступу. За інформацією зі штабу ООС, цей документ є справжнім", — розповів Басурин.

За його словами, подібні відомості — черговий доказ "підготовки українського режиму до спроби окупації півдня ДНР".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Басурин також зазначив, що силовики підсилюють угруповання на маріупольському напрямку. Він повідомив, що в разі серйозного загострення ситуації в Донбасі ДНР може провести мобілізацію і збори резервістів.

"Наші джерела в 128-ї гірсько-піхотної бригади повідомляють, що підрозділи бригади переведені у вищий ступінь бойової готовності і активно поповнюють запаси матеріальних засобів і боєприпасів", — підкреслив представник командування.

Мова йде про нібито заплановане на 14 вересня наступ українських військових на південь Донецької області і спробі деокупації від російських силовиків.

За інформацією терористів, сили ООС готуються провести визвольну операцію, у зв'язку з чим вони спробують посилити свої позиції.

Нагадаємо, ціни в магазинах одягу в окупованому Донецьку змушують подумати, що це не Донбас, а як мінімум Москва. Фотографії з місцевих магазинів опублікував в мережі "Фашик Донецький" у своєму блозі.

Як повідомляв Знай.ua, терористи так званих "ДНР" і "ЛНР" утримують у в'язницях сотні громадян Росії, за звільнення яких вимагають викуп.

Також Знай.ua писав, жителів окупованого Донецька почали змушувати підписувати документ про зобов'язання не виїжджати на територію України.