У місті Армянську аннексированном Криму, який постраждав від так званої химатаки, дерева масово скинули листя.


При цьому помічена ще одна деталь: в'янення природи більше помітно на відкритих ділянках, оточених з усіх боків житловими будинками дворах зелені побільше.
Самі городяни пов'язують таку виборчу "розмальовку" з токсичними вітрами, випарами із заводу "Кримський титан". Вони ходять виключно в масках.


При цьому вони скаржаться на окупантів: "Це при Україні можна було підняти кіпіш, перекрити дорогу, а зараз це, самі розумієте, не дозволено. Поліція моментально приїде і скрутить".
«За останні п'ятдесят років, повірте, такого на «Титані» не було. Я там сорок років пропрацювала технологом, а тепер десять років на пенсії. Всі сливи з виробничих цехів з рідкими, у тому числі серчаной кислотою, і твердими речовинами йшли в відстійник. Зверху все це заливалося водою, вода надходила з Північно-Кримського каналу. Такого ніколи не було, що вода у відстійнику висихала. Все це контролювалося. П'ятий рік вода з каналу не надходить, сонце смажить. Не знаю точно, що могло там статися», – розповіла жінка, яка привела до лікарні двох онуків з підвищеною температурою.
«Раніше, при Україні, в цеху стояли фільтри, а тепер їх з якоїсь причини немає», – розмірковує жінка.
Раніше повідомлялося, що в ніч на 24 серпня в місті Армянськ в Криму стався викид речовини невідомого походження в атмосферу. Група фахівців уже була спрямована в місто. Вони здійснили відбір проб речовини для проведення досліджень.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Так, в окупаційній адміністрації Криму розповіли про те, що жителі Армянська повідомили про раптовій появі іржі на металевих предметах. Пізніше з'ясувалося, що це пов'язано з викидом в атмосферу невідомої хімічної речовини.
Нагадаємо, Україна продовжує поставляти сировину гучним заводам Фірташа.
Як повідомляв "Знай.uа", Суворов розповів про катастрофу в Криму.
Також "Знай.uа", писав, що окупанти поставили Крим на грань катастрофи.