У п'ятницю, 7 вересня, у столиці Росії на фоні Київського вокзалу невідомі активісти розгорнули величезний банер з фото українського режисера Олега Сенцова, який 117-й день голодує у російській колонії.

сенцов

Знімок плаката в Москві опублікувало російське видання.
Банер із зображенням незаконно засудженого в РФ українця з'явився на площі Європи.


Зазначається, що акцію в підтримку Сенцова планували провести біля пам'ятника Тарасу Шевченку, але організатори вирішили перенести місце проведення через присутність російських поліцейських.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Нагадаємо, російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що українському режисерові Олегу Сенцову продовжують робити внутрішньовенні ін'єкції і дають підтримуючу суміш.

Олег Сенцов
Олег Сенцов


Український політв'язень Олег Сенцов знову відмовився від госпіталізації від госпіталізації до лікарні на півострові Ямал, посилаючись на нібито "задовільні умови утримання в колонії".

Про це Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова написала на своїй сторінці в Facebook.


Як повідомляв раніше Знай.ua, незважаючи на те, що дедлайн настає 8 вересня, вже до 6 числа небайдужі зібрали необхідні 100 тисяч підписів під петицією, адресованій Білому дому.

Електронну петицію опублікували на офіційному сайті Білого дому. Зараз під нею підписалися майже 102 тисячі осіб, а це означає, що Адміністрація американського лідера Дональда Трампа зобов'язана її розглянути і опублікувати реакцію.

"Кримський режисер Олег Сенцов отримав 20 років у російській в'язниці за безпідставним звинуваченням у тероризмі, оскільки виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політв'язнів в РФ. Неминуча смерть Олега швидко наближається через бездіяльність влади - його стан критичний", - пишуть автори петиції.

олег сенцов

Також Знай.ua писав про те, що офіційний сайт Білого дому, на якому розмістили петицію із закликом звільнити українського політв'язня Олега Сенцова, "ліг" під напливом небайдужих: під документом підписали 78 тисяч чоловік.