Щорічно День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості відзначається в Україні у другу неділю вересня, згідно з Указом Президента №302/93 від 12 серпня 1993 року, на підтримку ініціативи працівників нафтової, газової, нафтопереробної промисловості та нафтопродуктозабезпечення.

Що ж потрібно знати про це свято?

працівники

Як відомо, Україна має давні традиції в сфері видобутку і використання нафти і природного газу.

Цікаво, що промисловий видобуток нафти на Україні почалася в 18 столітті, і вже в 1909 році в Прикарпатті видобувалося 2 мільйони тонн нафти. Газова промисловість бере свій початок з введення в експлуатацію Дашавського газового родовища і будівництва першого газопроводу Дашава - Стрий в 1924 році.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

завод

У свою чергу, інтенсивний розвиток нафтової і газової промисловості пов'язаний з відкриттям у післявоєнний період значних запасів нафти і газу в регіоні Дніпровсько-Донецької западини, на Прикарпатті та в Причорноморсько-Кримської газоносної області.

З території України почалися і перші в світі експортні поставки природного газу - вони почали здійснюватися до Польщі з 1945 року.

завод

На даний момент Україна володіє складною трубопровідною транспортною системою. Її загальна протяжність досягає 37 тисяч кілометрів. Через територію країни проходить ряд важливих магістральних трубопроводів стратегічного значення, довжина яких 4,7 тисячі кілометрів.

Україна належить до країн з дефіцитом власних природних вуглеводневих ресурсів. Крім того, потреба в газі за рахунок власного видобутку задовольняється на 23-25%, у нафті - на 12-15%, і ці енергоносії йдуть на забезпечення промисловості і житлово-комунального сектора країни.

працівник

Наостанок додамо, що переробка газу і газового конденсату здійснюється на 5 газопереробних заводах.

А чисельність працюючих в галузі становить близько 1% працездатного населення країни.

Нагадаємо, восени в Україні може подорожчати на 1 гривню за літр бензин марки А-95. Якщо долар продовжить зростати, ціна буде збільшуватися відповідно.

Як повідомляв Znaj.ua, візит Ангели Меркель до України кардинально змінить ситуація на ринку купівлі нафти та газу українськими підприємствами у російського Газпрому.

Також Znaj.ua писав про те, що у столиці України вже до кінця 2018 року вартість проїзду в маршрутних таксі підніметься на кілька гривень. Не так давно в Києві вже підвищувалися тарифи на проїзд в метро і наземному транспорті, однак, власники деяких маршруток відзначають, що вартість проїзду повинна знову зрости мінімум на третину.