В 2018 році українці отримали в 2 рази менше субсидій, ніж у минулому. За перші сім місяців цього року субсидії змогли отримати тільки 2,6 млн домогосподарств.

Цю інформацію повідомляє газета "Сегодня".

У повідомленні йдеться, що ще в 2017 середня субсидія дорівнювала 300 гривень, а зараз українці одержують у середньому всього 200.

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Економічний експерт Борис Кушнірук розповів, що в літній період кількість субсидіантів помітно скорочується, оскільки основні витрати населення на оплату комуналки - це плата за опалення.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"В приватних будинках - це газ, в багатоквартирних будинках - це гаряча вода і тепло. Якщо їх використовують менше, отже і витрат на комуналку теж стає менше, і сума компенсації скорочується. Крім того, її взагалі може не бути" Борис Кушнірук

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Крім того, експерт зазначив, що останнім часом в українців суттєво зросла заробітна плата, а рівень доходів є визначальним фактором для отримання субсидій.

"В Україні зростають зарплати, і природно, якщо вони підвищуються, число тих українців, хто може звернутися за субсидіями, починає скорочуватися" Борис Кушнірук

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Нагадаємо, що лідер "Батьківщини" обурилася заявою прем'єра Володимира Гройсмана про те, що він нібито "не винен" у майбутнє подорожчання газу для населення. Адже, за її словами, рішення про підвищення ціни буде приймати саме уряд.

Про це Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляється на сайті "Батьківщини".

Юлія Тимошенко підкреслила, що посилання на вимоги МВФ, насправді, є лише відмовкою. Вона переконана, що справжньою метою є монополізація ринку для отримання надприбутків.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", облгази не змогли забезпечити своєчасного встановлення індивідуальних лічильників газу за рахунок тарифних засобів. В Україні налічується 10 млн індивідуальних побутових газових лічильників.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в українській комуналці чергові зміни, на цей раз справа торкнулося води.