Після хімічного викиду на заводі "Титан" в Армянську різко зросла кількість постраждалих прикордонників.

Цю інформацію повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Зараз звернувся 61 прикордонник (вчора повідомлялося про 37 - прим. ред.), з них п'ятеро госпіталізовані і проходять детальне медичне обстеження у нас в Одесі" Олег Слободян

Крім того, Слободян зазначив, що після того, як постраждалі отримали медичну допомогу, вони повернулися до виконання службових обов'язків.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

За словами помічника голови ДПСУ, ситуація на кордоні з Кримом залишається без істотних змін.

Олег Слободян наголосив, що для тих громадян, які планують відвідати окупований півострів Крим, КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово припинені.

Кримський Титан
Кримський Титан

Нагадаємо, що відповідальність за хімічну атаку в Криму лежить на Росії. Така інформація прозвучала від прес-секретаря МЗС Мар'яни Беца.

Міністерство закордонних справ України подасть звернення в міжнародну Організацію по забороні хімічної зброї після того, як будуть отримані всі дані, матеріали і докази хімічних викидів на окупованому півострові.

Беца повідомила, що в МЗС чекають підсумків експертизи про стан хімічного забруднення в Криму. Також представник МЗС повідомила, що відповідальність за те, що трапилося з заводом "Кримський титан" у повній мірі лежить на Росії.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", жителі кримського міста Армянська, де сталася хімічна катастрофа, на своїх сторінках у соцмережах поміщають фотографії, які були зроблені в межах міста.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що завод "Кримський Титан", розташований в Армянську на території окупованого півострова, що недавно викликав викид небезпечних токсичних речовин в повітря, і через якого постраждали десятки людей, і далі продовжує працювати.