Україна може відновити подачу води в анексований Крим після того, як Російська Федерація визнає факт окупації півострова. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак в ефірі "Эспрессо.TV". Він нагадав, що Росія ніколи офіційно не зверталася до України щодо водопостачання в Криму.

"Якщо є таке бажання, то спочатку треба звернутися до Україні і визнати факт окупації Криму. Без цього взагалі немає про що говорити", - підкреслив Гримчак.

За його словами, після цього можна буде переходити до питання вартості води для півострова. Крім того, заступник міністра поклав на російську сторону відповідальність за екологічну катастрофу в Армянську.

Раніше повідомлялося, що днями на території окупованого Росією Криму в Армянську відбулися хімічні викиди, в результаті чого на жителів півострова обрушилися кислотні зливи з грозами.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У суботу, 8 вересня популярний кримський блогер RoksolanaToday&Крим опублікувала порцію свіжих знімків повсякденного життя села Перекоп, потерпілого внаслідок шкідливих хімічних викидів заводу "Кримський титан". На знімках можна побачити, як місцеві жителі рятують свої життя від наслідків екологічної катастрофи з допомогою медичних масок. Більш того, блогер опублікувала фото фруктів і ягід, які постраждали від викидів кислотонакопичувачів заводу.

Зазначимо, що кислотний дощ нашкодив не тільки рослинам, але і людям – шкіра місцевих покрилася пухирями. Щоб уникнути наслідків рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна і побоюватися випарів.

Нагадаємо, що відповідальність за хімічну атаку в Криму лежить на Росії. Таку заяву озвучила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що жителі Армянську, де сталася хімічна катастрофа, в соцмережах публікують фотографії міста.

Також портал "Знай.uа" писав, що завод "Кримський Титан", на якому стався викид хімікатів в Армянську, далі продовжує працювати.