Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, який раніше активно виступав на підтримку російської агресії на сході України, заявив, що РФ зробила "найтяжчу помилку", не захопивши у 2014 році Маріуполь. Про це він розповів у своєму інтерв'ю одному з російських ЗМІ.

"Проблема в тому, що я, на жаль, поки не дуже розумію, на що ми готові в цьому питанні. Один раз ми зробили найтяжчу помилку: в 2014 році, у вересні, коли зупинилися в місті Маріуполь. Деяким людям здається, що якщо раптом щось піде не так, то ми завжди потім можемо це виправити. Але так не буває. Вікно можливостей закривається", - сказав Затулін.

За словами Затуліна може виникнути проблема з тим, що Донбас "українізованіший" за Крим, і з окупацією можуть виникнути проблеми. Як каже депутат, тільки 30% жителів Донецької і Луганської областей підтримують вступ до складу Росії.

Також Затулін зазначив, що з анексією Криму українці стали значно менше підтримувати російських політиків.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Вивести ще і Донецьк з Луганськом означає позбавити союзників тієї частини проросійсько налаштованих росіян і українців, які залишаються на іншій стороні України", - сказав росіянин.

На його думку, якщо Донбас залишиться у складі України, це може стати "каталізатором" процесу федералізації.

"Ми в даному випадку виходили з того, що Донецьк і Луганськ потрібно повернути в загальне політичне поле з Україною, але на гідних умовах. Тобто без розправ, без зведення рахунків, з особливим статусом — як елемент федерації або конфедерації. І саме повернення у цьому статусі Донецька і Луганська стане каталізатором ланцюгової реакції федералізації України. А федеральна Україна — це те, на чому серце має заспокоїтися", - сказав Затулін.

Нагадаємо, в минулий раз не добили: грізна шавка Гиркина повертається в "ДНР".

Раніше Знай.ua повідомляв, добу на Донбасі: українські герої гідно відповіли на провокації путінських головорізів.

Також Знай.ua писав, "ДНР" стягують тисячі бойовиків до "межі": що назріває.