Днями у Верховній Раді було зареєстровано урядовий законопроект, який стосується категорій громадян, які можуть бути звільнені від мобілізації.

мобілізація

Законопроект №9046 має назву "Про внесення зміни до статті 23 закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації громадян України, які працюють в міжнародних організаціях".


Ініціатором виступив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляють на сайті парламенту.

гройсман

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"З початком проведення антитерористичної операції на сході України постало питання виконання зобов'язань щодо звільнення громадян України, які працюють в міжнародних організаціях, членом яких є Україна, та їх представництвах на території України, від виконання військового обов'язку на час їх перебування у трудових відносинах з цими організаціями", - йдеться у пояснювальній записці.


У документі значиться, що розробники пропонують доповнити статтю 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" положенням, за яким призову на військову службу під час мобілізації не підлягатимуть окремі громадяни України.

А саме – ті, що працюють за державною квотою у міжнародних організаціях, членом яких є Україна, а також українці, які є посадовими особами представництв міжнародних організацій в Україні.
Законопроект розроблений Міністерством закордонних справ. Наразі він перебуває на розгляді у профільному комітеті ВР, яким визначено Комітет з питань національної безпеки і оборони.


Нагадаємо, Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців.

зсу


Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави.

армія


Як повідомляв раніше Знай.ua, щорічно, у всіх містах України проводитиметься набір молодих людей на строкову військову службу. В рамках цього, в армію забирають тисячі українських хлопців. Осінній призов стартує в жовтні 2018 року.


Також Знай.ua писав про те, що у мережу злили шокуючі фото умов проживання українських бійців Національної гвардії. Знімки виклав у Facebook блогер Ігор Молодан.