Бойовики самопроголошеної «ДНР» не йдуть на контакт з українською стороною, а постраждает від цього цивільне населення по обидві лінії фронту
Куц повідомив, що 10 вересня провів зустріч зі спецпредставником голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи Мартіном Сайдик, повідомляє Politeca.

На зустрічі обговорили низку гуманітарних питань, що виникли на сході України в результаті збройної агресії Росії. Зокрема, поставили питання перетину КПВВ і стану критичної інфраструктури.
За його словами, ключова проблема, яку українській стороні важко вирішити самостійно, — це гарантії безпеки для працівників об'єктів життєзабезпечення населених пунктів.


«Якщо раніше про припинення бойових дій для проведення відновлювальних робіт домовлялися через СЦКК, то після виходу звідти представників Росії ключову роль у цьому питанні стали грати міжнародні організації, зокрема ОБСЄ.

Але після смерті ватажка бойовиків Захарченко окупаційна влада взагалі припинила будь-які контакти з цього приводу. Саме тому зупинилися роботи на газорозподільній станції в Красногорівці тому досі зупинена ДФС, де в результаті негоди на тимчасово окупованій території обірвалися дроти і вийшов з ладу ге нератор, — пояснив Куц.
Він також просив Сайдик активніше ставити питання доступу міжнародних організацій у в'язниці та інших місць, де незаконно утримуються українські громадяни.
Після смерті Олександра Захарченко «влада» бойовиків припинила всякі контакти з українською стороною про проведення і безпеки відновлювальних робіт на території ОРДЛО. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куц.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Нагадаємо, що Авдіївка (Донецька область) залишилося без питної води з-за зупинки Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

Як повідомляв раніше "Знай.uа", що потужний бій на Донецькій станції віщує страшну трагедію.

Також "Знай.uа" писав, що щури Захарченко масово тікають в Росії.