У понеділок, 10 вересня, на Донбасі терористи 24 рази відкривали вогонь по українським захисникам. Три рази вони використали заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Цю інформацію повідомляє прес-центр Об'єднаних сил.

донбас
донбас

"Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою, проте була цілком контрольованою. Противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Луганське, Майорськ, Шуми, Південне, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. З мінометів 120-го калібру ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі населеного пункту Луганське, з мінометів 82-го калібру – поблизу Кримського. Позиції оборонців Водяного окупанти накрили мінометним вогнем обох калібрів" прес-центр Об'єднаних сил

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Під час обстрілів загинув один україський захисник, іще один отримав поранення.

Як повідомляє українська розвідки, за останню добу українським воїнам вдалось ліквідувати двох терористів, ще чотирьох - поранено.

Сьогодні, 11 вересня від опівночі до сьомої ранку, бойовики із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляли позиції Об'єднаних сил поблизу Кам'янки та Широкиного. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець отримав поранення.

Нагадаємо, що бойовики самопроголошеної «ДНР» не йдуть на контакт з українською стороною, а постраждала від цього цивільне населення по обидві лінії фронту.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", керівництво Франції виступило проти підготовлюваних "виборів" на території самоназваних "ДНР" і "ЛНР". Про це заявив офіційний представник МЗС Франції Аньєс фон дер Мюль в ході сьогоднішнього брифінгу.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, раніше активно виступав на підтримку російської агресії на сході України, завив, що РФ зробила "найважчу помилку», не захопивши в 2014 році Маріуполь.