Популярний препарат, який виписували при нестачі гормону росту, офіційно заборонили в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Так, мається на увазі імунологічний препарат "Соматин" серії 10118. Причиною заборони стало те, що "авторство" цієї серії належить не офіційному виробнику. Насправді ним виявився ТОВ "ФЗ "БІОФАРМА", Україна. Реєстраційне посвідчення препарату – 904/13-300200000.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазвичай "Соматин" призначали при порушеннях росту в дітей, як терапію – для дорослих з вираженим дефіцитом гормону росту.

Смертельно небезпечний препарат ховається в кожній аптечці

Нещодавно ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму. Так, фахівці з ізраїльського Інституту Вейцманна провели відразу два дослідження щодо впливу пробіотиків на людський організм.

Нагадаємо, що в Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування знеболювального препарату "Ренальган-Біолік". Таким чином, за рішенням влади всі аптеки повинні знищити цей препарат або повернути виробникові.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" фахівці тимчасово заборонили реалізацію та застосування антисептика "Біосепт" українського виробництва, який застосовується для дезінфекції шкіри рук.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що препарат Назо-спрей тимчасово заборонили продавати і застосовувати на території України.

"Тимчасово заборонити реалізацію і застосування лікарського засобу Назо-спрей, спрей назальний 0,5 мг / мл, 15 мг в контейнері з розпилювачем, в пачці з картону, серії 01711117 в зв'язку з невідповідністю вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення", - повідомляє Держлікслужба.