У Бердянську в свій перший патруль вирушила група з двох малих броньованих артилерійських катерів "Кременчук" та "Лубни".

Завдяки повідомленням українських ЗМІ стало відомо, що новий патруль посилить присутність Військово-морських Сил ЗС України в акваторії Азовського моря. Також планується посилити розвідувальні операції.

"В Бердянськом морському торговому порті 10 вересня були спущені на воду перші малі броньовані артилерійські катери ВМС ЗС України "Кременчук" і "Лубни" (проект 58155 шифр "Гюрза-М" - ред.), які були перекинуті сюди в суботу", - повідомляється.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Наголошується, що деякий час витратять на встановлення демонтованого для транспортування обладнання і вивчення акваторії Азовського моря, після чого чергова група зможе приступити до виконання завдань за призначенням.

"До кінця року на Азовському морі буде створено військово-морську базу ВМС ЗС України шляхом перекидання сюди Південної військово-морської бази ВМС ЗС України з Миколаєва, до окупації Криму перебувала у смт Новоозерне в затоці Донузлав. У подальшому на її базі буде створено катерний дивізіон з майбутнім розгортанням сил і засобів", - повідомляється.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збройні сили Латвії зафіксували непроханих гостей в акваторії країни. Російський підводний човен під назвою "Дмитров" наблизився до кордонів Латвії. Про це повідомляється в Twitter Національних збройних сил Латвії.

"10 вересня збройні сили в ексклюзивній економічній зоні Латвії в 3 морських милях від кордону виявили російський підводний човен класу "Кіло" "Дмитров", - сказано в повідомленні.

Варто нагадати, що російські прикордонники на озері Сиваш затримали двох українських рибалок. Цю інформацію повідомляють "Крим.Реалії". За словами співробітників ФСБ Росії, громадяни України "незаконно перетнули кордон", їх затримали в момент пришвартовування до берега Криму.

Крім того, джерело зазначило, що українських рибалок затримали на 48 годин з метою підтвердження їх особистості. Російська ФСБ імен затриманих не назвала і, мабуть, не збирається.

Нагадаємо, ВМС ЗСУ поставила на захист Азовського моря бронекатер-новинку.

Як повідомляв Знай.uа Путін готується до наступу: у Криму розгорнули артилерію і морську піхоту.

Знай.uа писав, путінські мавпи зліпили суперзброю-невидимку з пластику.