Причиною хімічної катастрофи в Криму стала техногенна аварія на заводі "Титанові інвестиції". Про це з посиланням на власні агентурні джерела заявив на прес-конференції голова Херсонської області Андрій Гордєєв.
"За інформацією, отриманою агентурно, у них була техногенна аварія. Чим вона викликана – буде з'ясовуватися. Але те, що вони приховували це від громадян, це правда", – запевнив він.


Крім того, чиновник додав, що окупанти "в авральному порядку засипають той накопичувач кислоти фосфат-гіпсом і вапном з метою погашення реакцій сірчистої кислоти і припинення її викидів в атмосферу".
У той же час, ситуація в Херсонській області, за словами губернатора, повертається до норми – цілодобово проводиться моніторинг повітря, беруться аналізи фруктів і овочів, а також забори проб води і ґрунту, в оздоровчих таборах регіону були розміщені 548 дітей, у тому числі жінок з маленькими дітьми.
"Буквально вчора ввечері я був у них. Вони почувають себе добре", – додав Гордєєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримський завод "Титан", власником якого є український олігарх Дмитро Фірташ, зобов'яжуть виплатити в бюджет РФ понад 230 млн рублів за негативний вплив на навколишнє середовище.
Окупаційні ЗМІ повідомляють, що на заводі було виявлено ряд помилок у звітних документах, які призвели до значного заниження розміру розрахованої і внесеної фактичної плати пені.
В Росприроднагляді відзначили, що доплата за забруднення розглядається в праві навколишнього середовища Росії та інших держав, а також є стимулом до того, щоб природо користувачі були відповідальними і самостійно приймали заходи щодо зменшення забруднення навколишнього середовища.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще


Як повідомляв раніше "Знай.uа", що завод "Кримський Титан", розташований в Армянську на території окупованого півострова, недавно викликав
викид небезпечних токсичних речовин в повітря, і через якого постраждали десятки людей, і продовжує працювати.

Також "Знай.uа" писав про те, що в окупованому Криму паніка, люди проклинають Путіна.