У вівторок, 11 вересня, Червонозаводський районний суд Харкова засудив Володимира Литвина, представника фірми, яка займалася пошиттям рюкзаків для Національної гвардії, до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки.

суд аваков


Про це повідомляють ЗМІ.
У повідомлені уточнюється, що обвинувачений уклав з прокурорами САП угоду про визнання провини, яка передбачає умовне покарання і відшкодування збитків державі на суму 4 млн 850 тис. грн. Суд визнав угоду зі слідством законною і затвердив її.

суд


Сума збитків була скорочена втричі - з майже 15 млн грн до 4 млн 850 тис. грн за результатами повторної експертизи, зазначили в суді.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Відповідно до висновків товарознавчої експертизи, рюкзаки були виготовлені з матеріалу поліестер. Це не відповідало умовам договору, за якими рюкзаки повинні були пошиті з нейлону. Ринкова вартість такого рюкзака становить 1930 грн. Різниця, виходячи з ринкових цін, склала 4 млн 850 тис. грн. В таку вартість оцінюється збиток, нанесений державі", - пояснив прокурор.


Нагадаємо, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу про розкрадання коштів проти сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.


Про це заявив очільник САП Назар Холодницький.

Крім того він зазначив, що раніше не знав про рішення процесуального прокурора та ініціював перевірку.

"Я про це рішення дізнався лише вчора (11 липня - ред.) увечері. Зараз розбираємося", – пояснив він.


Як повідомляв раніше Знай.ua, Національне антикорупційне бюро вважає "незрозумілим" і "непослідовним" рішення прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття так званої "справи рюкзаків", яке в цьому році прогриміло на всю Україну.

Адже фігурантами у цій справі були відомі особистості, зокрема, Олександр Аваков – син міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, а також колишній заступник міністра МВС Сергій Чеботар. Про це повідомляє прес-служба бюро.


Також Знай.ua писав про те, що один із ключових доказів у справі "рюкзаків Авакова" нещодавно знищили.