Міністерство охорони здоров'я України збирається запровадити єдиний загальнонаціональний рейтинг випускників медичних університетів.

Про це на сьогоднішній конференції, присвяченій розвитку медичної освіти, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Досі був дуже дивний механізм розподілу, який не має нічого спільного з компетенцією випускника, компетенцією майбутнього лікаря і місцем працевлаштування. Існування платній інтернатури, де інтерн платить за те, щоб працювати, говорить про повністю спотвореної моделі післядипломного навчання, коли майбутня спеціальність лікаря залежить від його нинішньої платоспроможності, заявив міністр.

У міністерстві хочуть створити справедливий загальнонаціональний рейтинг.

Як вважає Лінчевський, рейтинг дозволить майбутнім медикам визначитися з вибором спеціальності та надасть відповідні місця для проходження інтернатури.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Майбутні лікарі, які найкраще склали державний кваліфікаційний іспит, мають пріоритет у виборі спеціальності, у виборі місця проходження інтернатури, вважає Лінчевський.

У міністерстві вважають, що iнновацiя послужить відмінною мотивацією для студентів, щоб навчатися протягом шести років. Також інновація надасть необхідні робочі місця, в залежності від специфіки діяльності медичних фахівців.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла про те, як зменшити ризик виникнення цукрового діабету.

Як повідомляв портал "Знай.uа" група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань. Слід зазначити, що дане дослідження ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів у таких масштабах проводиться вперше.

Також Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу. Дослідники вважають, що експериментальна методика применительна до людей і допоможе багатьом хворим, страждаючим від діабету першого типу.