Археологи із Росії проводять розкопки на острові Березань, що у Миколаївській області. Про це написав журналіст та громадський діяч Ігор Громов на своїй сторінці в Facebook.

Повыдомляється, що знайомі журналіста "засікли" на цьому острові групу археологів з охороною, "які на питання, хто вони і чому проводять тут розкопки, почали сипати погрози".

Російські археологи проводять розкопки на острові Березань у Миколаївській області. Про цю шокуючу правду мені...

Posted by Ігор Громов on Tuesday, 11 September 2018

За словами співбесідника, в них є докази, що археологічні розкопки на острові Березань і зараз проводять саме росіяни.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Острів Березань - це унікальне історичне місце, де у свій час греки заснували місто Борисфен, там знаходяться руїни античних храмів Ахіла та Афродити, саме на острові Березань у 1906 році було розстріляно легендарного лейтенанта Шмітда, тут проходив шлах "із варяг у греки, а найцікавіше - острів Березань був праобразом остова Буяна, описаного в "Казці про царя Салтана" Пушкіна", - написав журналіст.

Також журналіст повідомив, що більша частина унікальних знахідок з острова Березань зараз знаходиться в московському Ермітажі, а ми і зараз жуємо соплі.

"Як на 5 році війни з Мордором Україна дозволяє кац@пським археологам розкопувати землі цього унікального острова?", - пише Громов.

Раніше писали про те, що експедиція Запорізького національного університету, досліджуючи легендарну Мамай-гору, в 2018 році "перерила" площу, в сімнадцять разів більшу, ніж під час експедицій 2012-2017 років.

Було зроблено чимало унікальних знахідок (скіфська амазонка, сарматське поховання, скіфське парне поховання).

Також ми писали про те, що археологи Кримського федерального університету (КФУ) імені в. І. Вернадського знайшли унікальну жіночу підвіску елліністичного типу з єгипетськими мотивами.

Нагадаємо, у Криму відкопали єгипетське божество.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", українські історики розкопали артефакти часів Ярослава Мудрого.

Також портал "Знай.ua" раніше передавав, що на заході Румунії археологам вдалося знайти унікальну споруду.