В одній зі шкіл під Києвом виник гучний скандал через директора, яка дотримується чіткої проросійської позиції.

Про це повідомила письменниця Лариса Ніцой.

"Не вибираю слів. Ірпінське управління освіти – це розсадник ригів і сепаратистів, які так і чекають повернення "своїх". Так кажуть люди. Коцюбинський гуманітарний ліцей. Мова навчання – українська. Директор – Нетяга Тамара Анатоліївна. Вона каже, що російська мова – це обов'язковий предмет у школі, ігнорує бажання батьків ділиться на групи і вивчати англійську", — пише письменниця.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ніцой також додала, що директор уперто вводить російську мову як обов'язкову з першого класу. Окремої уваги заслуговують підручники, які, судячи з усього, повинні вбивають дітям любов до "русского міру".

"Головні слова на уроці – двоголовий орел. Російська мова – найпоширеніша у світі. Поглиблення знань про народи і державні символи Росії. Нетяга Тамара Анатоліївна – ви з дуба впали?", — зазначила Ніцой.

Нагадаємо, в Україні почалася акція #СтопБуллінг, метою якої є припинення цькування серед підлітків.

Заступник міністра юстиції України Івана Смачило детально розповіла про те, що робити батькам, якщо дитина постраждала від буллінгу.

По-перше, якщо над дитиною знущаються, це не можна ігнорувати.

Необхідно звернутися до класного керівника, зауча або директора. Для цього необхідно написати і зареєструвати офіційну заяву.

школярі
школярі

Необхідно пам'ятати про те, що керівництво навчального закладу несе особисту відповідальність за вашу дитину в школі, а також зобов'язане створити безпечну і комфортну атмосферу для усіх дітей. Якщо керівництво не впоралося, потрібно звертатися в поліцію.

Нагадаємо, діти, які не пройшли вакцинацію, відтепер не зможуть відвідувати школи і дитячі сади. Про це нагадало Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки України.

Як повідомляв Знай.ua, фахівці розповіли, чим краще годувати дитину зранку.

Також Знай.ua писав, українським батькам розповіли, за що вони можуть не платити в школі.