У Дніпрі 16 учнів різних класів зі школи № 62 у стані середньої важкості доставили в різні лікарні міста в стаціонар інфекційних відділень. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

Ситуацію, яка виникла в дніпровській школі прокоментував журналістам міський голова Борис Філатов. За словами чиновника причини інциденту поки не встановлені, але мер пообіцяв розібратися в події і взяв ситуацію під особистий контроль.

"Якщо у виникненні інфекції будуть винні, якщо це – отруєння, а не ротавірусна інфекція, повинні відповідати у повній мірі", - заявив він.

Міський голова також повідомив, що має намір звернутися в правоохоронні органи і Держпродпотребслужбу, щоб цю ситуацію не намагалися вирішити всередині гуманітарного департаменту або в колі відповідальних осіб.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Філатов також додав, що якщо з'ясується, що винні постачальники продуктів, керівництво школи чи персонал – вони понесуть відповідальність. Крім того, мер пообіцяв виділити кошти на реабілітацію дітей і попросив не поширювати "панічні чутки". Повідомляється, що причини виникнення інфекції в даний час встановлюється.

За даними міської ради, вже створена спеціальна комісія, яка перевіряє стан здоров'я учнів школи № 62 і їх найближчого оточення. Також наголошується, що обстежують і персонал шкільного харчоблоку, інвентар кухні і безпосередньо продукти.

Раніше повідомлялося, що українське весілля закінчилося масовим отруєнням. Весілля відбулася ще 8 вересня в одному з ресторанів неподалік Рівного. Вже на наступний день у лікарні почали звертатися зі скаргами перші пацієнти. Серед постраждалих є й дитина. На даний момент у лікарні перебуває одинадцять чоловік, інші – проходять лікування вдома.

Нагадаємо, дітям без щеплень заборонили відвідувати уроки.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у Супрун відправили на карантин ще один медичний препарат.

Також портал "Знай.uа" писав, що Україна стоїть на порозі спалаху вкрай грізного і важкого інфекційного захворювання — дифтерії.