У серпні громадяни України вперше з початку року купили більше валюти, ніж продали. Про це Національний банк України (НБУ) повідомляє на офіційному сайті.
На готівковому валютному ринку українці в минулому місяці продали $999,3 млн, а купили $1,04 млрд, уточнює НБУ.


В липні громадяни продали іноземної валюти на $1,05 млрд, тоді як місяцем раніше - на $947,8 млн.
Крім того, вперше з жовтня 2017 року показник купівлі валюти населенням через банки перевищив її продаж і склав $46 млн дол. До цього майже рік українці більше продавали валюти у банках, ніж купували.
У той же час, з початку 2018 року продаж валюти населенням через банки перевищує її купівлю на $1,324 млрд дол.
Національний банк України з початку третього кварталу в ході інтервенцій для підтримки курсу гривні продав на міжбанківському валютному ринку на 700 млн доларів більше, ніж купив.


Як повідомлялося раніше днями Національний банк України оприлюднив поквартальний прогноз інфляції і цін на прийдешній рік.
Згідно з даними банку, протягом 1-4 квартали 2019 року інфляція повинна знизитися з 5,75% ± 2 п. п. в березні до 5% ± 1 п. п. на кінець грудня.
Про таких прогнозах повідомляється в прийнятих НБУ основні засади грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу.
Основні принципи визначають кількісну мета по інфляції - 5% у середньостроковій перспективі.
Крім того, працівники банку надали орієнтовну поквартальну траєкторію приросту індексу споживчих цін у річному вимірі, а саме:
березень 2019 року - 5,75% ± 2 п. п.;
червень 2019 року - 5,5% ± 2 п. п.;
вересень 2019 року - 5,25% ± 2 п. п.;
з кінця грудня 2019 - 5% ± 1 п. п.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Нагадаємо, зростання цін на бензин позбавив українців дару мови, але це ще не межа.


Як повідомляв раніше "Знай.uа", що буде з гривнею до кінця 2018 року, і чому про це мовчать в НБУ.


Також "Знай.uа" писав, що українців попередили про підступні плани долара на осінь.