Президент Петро Порошенко у відповідності до своїз повноважень призначив прес-секретаря Міністерства закордонних справ Мар'яну Бецу послом України в Естонії.

Відповідний указ опублікований на сайті президента.

"Призначити Бецу Мар'яну Олександрівну Надзвичайним і Повноважним Послом України в Естонській Республіці", - йдеться в указі.

Варто відзначити, що Беца працює у системі дипломатичної служби з 2001 року. Так, з 2001 по 2005 роки та з 2009 по 2012 вона працювала на різних посадах у Договірно-правовому департаменті зовнішньополітичного відомства України.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Крім того з 2005-2009 рр вона була співробітником посольства України в Нідерландах.

У 2012-2015 рр Беца працювала в Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

Разом з тим варто відзначити, що 27 серпня стало відомо, що офіційне представництво України при СНД закрилось.

"Ми з жалем констатуємо, що в серпні було закрито представництво України при статутних органах Співдружності", – повідомив Лебедєв.

Крім того він тут же додав, що України залишає за собою право контувати з членами співдружності у форматі існування СНД.

"Ми здійснюємо його в Мінську через посольство України в Республіці Білорусь. Там виділений спеціальний співробітник", – розповів чиновник.

Крім того, Лебедєв сподівається, що Україна збереже свою присутність у Співдружності. Також він нагадав, що Україну запросять для участі в засіданні ради глав урядів СНД, яке пройде в Астані 2 листопада.

"Україна не вийшла зі складу Співдружності, вона де-юре залишається державою-учасником, тому ми всі документи їй направляємо та запрошення", – уточнив секретар СНД.

Разом з тим варто додати, що ще 12 квітня президент Петро Порошенко заявив про намір ініціювати вихід України з СНД, а вже 2 травня Рада національної безпеки та оборони повністю підтримала ініціативу глави держави.

Порошенко зустрівся з Послом США з питань міжнародної релігійної свободи

Нагадаємо, посол розповів, як помирити Україну і Польщу.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна зробила Москальковій привабливу пропозицію.

Також "Знай.ua" писав, що посол Франції заради України зробила нереальне.