Власники сільських господарств в Україні зможуть зберегти субсидію з допомогою нового органу, введеного в регіонах. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив керівник директорату Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, українцям, які живуть у селах для збереження субсидій необхідно оформити заяву в спеціальну комісію. Після цього селяни повинні будуть довести державі, що майно, яке є у них в господарстві (автомобіль, техніка, додаткова житлоплоща), необхідне для отримання доходів.

Віталій Музиченко

Музиченко звернув увагу на те, що чим менше доходів громадянин отримує від своєї діяльності, в тому числі фермерської, тим більше у нього шансів на субсидію.

"Чим менше дохід домогосподарства, тим менше треба платити. І, відповідно, більший розмір допомоги від держави споживач отримує", - підкреслив представник Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Відзначимо, що раніше міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, скільки грошей потрібно для виплат субсидій до кінця 2018 року. Міністр також повідомив, що в 2019 році розмір субсидії буде визначатися актуальною на той момент ціною на газ.

Раніше повідомлялося, що українців різко почали позбавляти субсидій. В 2018 році українці отримали в 2 рази менше субсидій, ніж у минулому. За перші сім місяців цього року субсидії змогли отримати тільки 2,6 млн домогосподарств. Повідомляється, що ще в 2017 середня субсидія дорівнювала 300 гривень, а зараз українці отримують у середньому всього 200.

Нагадаємо, експерт розповів, як зменшити споживання газу. Облгази не змогли забезпечити своєчасного встановлення індивідуальних лічильників газу за рахунок тарифних засобів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що для українців ввели нові правила обліку газу.

Також портал "Знай.uа" писав, що уряд назвав ще одну умову для отримання субсидій.