Патріарх РПЦ Кирило зібрав термінове засідання синоду через приїзд екзархів Константинопольського патріарха в Україну.


Засідання РПЦ щодо автокефалії в Україні

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило


Як зазначається на сайті Московського патріархату, відкриваючи засідання, Кирило заявив, що "на порядку денному одне питання, пов'язане з реалізацією рішення Константинопольського патріархату про направлення в Україну так званих екзархів".

"Зараз ми маємо достовірну інформацію про те, що вони прибули в Україну і приступили до роботи", - сказав він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило


На зборах обговорювався і стан здоров'я митрополита Київського Онуфрія – він не зміг приїхати, але все таки погодився на обговорення у режимі відеоконференції. Онуфрій запевнив синод, що обидва екзарха Константинопольського патріарха прибули в Україну.

Єдина помісна церква в Україні
Єдина помісна церква в Україні


За його словами, одного призначили для проведення переговорів зі стороною, котру представляє патріарх Філарет, іншого – зі стороною Макарія, очільника автокефальної церкви.

Єдина помісна церква в Україні
Єдина помісна церква в Україні


Як відомо, наприкінці минулого місяця Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію. Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) впевнений, що єдина помісна церква у країні буде створена до кінця поточного року.


Цього місяця у Київському патріархаті, посилаючись на рішення синоду заявили: Вселенський патріархат призначив двох екзархів у Києві. У РПЦ обурилися екзархами у Києві і пригрозили "діями у відповідь". Також РПЦ погрозила розірвати відносини з Константинополем, якщо УПЦ отримає автокефалію.


Дивіться: коли в Україні з'явиться Єдина помісна церква?


Нагадаємо, з'ясувалося, хто очолить Єдину церкву в Україні.
Як повідомляв Знай.ua, Константинополь поставив на місце РПЦ у скандалі з наданням Україні автокефалії.
Також Знай.ua писав, в Україні почався процес створення Єдиної помісної церкви.