Незважаючи на величезний список свят в нашій країні, незабаром в Україні може з'явитися ще одне професійне свято, а саме - "День виноградарства, виноробства та українського вина".

Уже відомо про те, що народні депутати пропонують святкувати цей день в першу неділю листопада.

вино

Така ініціатива містить проект постанови №9077, зареєстрований у Верховній Раді 12 вересня.

Автором законопроекту виступив нардеп Артем Іллюк, який пояснив, що ідея створити ще одне свято належить не тільки йому. Так, він повідомив, що про про таке свято депутатів вже давно просила асоціація «Укрвинпром», Торгово-промислова палата, а також Європейський комітет виробників вин.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

вино

У свою чергу Іллюк переконаний, що свято країні потрібне. Адже «культура споживання вина в Україні майже відсутня», а тим часом, пише він в пояснювальній записці, вона є одним з критеріїв оцінки суспільства.

вино

Для того, щоб підсилити ефект він звернувся до статистики: якщо середньостатистична французька сім'я за рік випиває 70 літрів вина, то українська обмежується всього 4-ма літрами.

При цьому за рік ми вживаємо 17 л міцного алкоголю, а французи тільки 3.

Що ж, подивимося чи буде українцям до вподоби таке свято.

вино

До слова, несподівано, в Україні починаючи з 14 вересня під заборону потрапив етиловий спирт та настоянка евкаліпта. Відомо, що від таких ліків відмовилися через невідповідність за показником "Об'єм вмісту контейнера".

Про це свідчить інформація на сайті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

аптека

Так, виробником антисептика "Спирту етилового 96%" є Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт". А ось "евкаліпта настойку" створив ПАТ "Лубнифарм". Її використовують для лікування запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, порожнини рота, при порушеннях сну та легких формах неврозів.

спирт

Проте, варто зазначити, що при цьому в Україні зняли заборону на продаж розчину "Етанол 96%" виробництва ТОВ "Фарма Черкас".

евкаліпт

Нагадаємо, у Києві запропонували ввести так званий "сухий закон", що забороняє продаж алкоголю в столиці в нічний час доби. Повідомляється, що цим рішенням пропонують заборонити продаж алкоголю з 11 години вечора до 10 годин ранку в усіх столичних магазинах і кіосках. Про це повідомила прес-служба Київської міськради.

Як повідомляв Znaj.ua, у столиці незабаром зміниться адреса та час прийому документів на оформлення ліцензій з продажу алкоголю та тютюну.

Також Znaj.ua писав про те, що Міністерство охорони здоров'я України запропонувало новий план по боротьбі з недобросовісними фармацевтичними компаніями.