На Україну насувається нова епідемія грипу. Найбільш уразливими групами названі лікарі, школярі, а також працівники сфери обслуговування.

Цю інформацію повідомив президент Українського медичного клубу Іван Сорока, передає ObozTV.

За словами Сороки, люди, які страждають хронічними неінфекційними захворюваннями, також потрапляють у зону ризику.

"Це ті, хто страждають захворюваннями серцево-судинної системи, травної системи, ендокринної системи. Також це люди, які контактують з великою кількістю людей. Насамперед лікарі" Іван Сорока

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На думку президента медичного клубу, всіма цими групами, при можливості, просто необхідно займатися. Він зазначив, що своєчасно вакциновані пенсіонери живуть довше.

Епідемія грипу в Україні
Епідемія грипу в Україні

"А це досвід, це стосунки в сім'ї, це хороший мікроклімат. Це все впливає на економіку, політику. Я б дуже хотів сказати, що політика охорони здоров'я повинна стати політикою держави" Іван Сорока

Експерт переконаний, що якщо українці будуть слідувати правилам, вони стануть передовою і здоровою нацією.

Епідемія грипу в Україні
Епідемія грипу в Україні

Нагадаємо, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попередила українців про насування сезону грипу. За словами чиновниці, захворювання накриють українців найближчим часом – з жовтня. Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

За даними Моз, в Україні, згідно з прогнозами World Health Organization (WHO), ймовірно будуть циркулювати: вірус, подібний A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09; вірус, подібний A / Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2); вірус, подібний B / Colorado / 06/2017.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" в Україні продовжує буяти кір. В інфекційне відділення маріупольської лікарні № 14 надійшли 12 дітей з підозрою на це небезпечне инфекционое захворювання.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що небезпечний ботулізм вбиває українців.