Днями ООН оприлюднила міжнародний рейтинг якості життя країн світу. Лідером виявилася Норвегія, Німеччина посіла почесне третє місце.

Рівень життя


А ось Україні у цьому списку благополуччя дісталась аж 88-ма позиція рейтингу.

Українці


Про це повідомляє Deutsche Welle.
Кращий індекс людського розвитку у світі зафіксовано в 2017 році в Норвегії. До такого висновку прийшли автори глобального рейтингу індексу людського розвитку, складеного аналітиками Програми розвитку ООН (ПРООН).
Відповідно до рейтингу, індекс людського розвитку в Норвегії визначено на рівні 0,953.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Норвегія

На другому місці опинилася Швейцарія з аналогічним показником у 0,944. Далі йдуть із майже однаковими результатами Австралія та Ірландія - 0,939 і 0,938 відповідно. На п'ятому місці - Німеччина. Рівень людського розвитку німців автори індексу визначили як 0,936.

Німеччина


До першої десятки зарахували також Ісландію, Гонконг, Швецію, Сінгапур, Нідерланди.

З пострадянських країн кращий показник в цьому плані зафіксовано у Естонії - 0,871, що відповідає тридцятим позиціям у списку серед інших країн. Західні сусіди України - Польща, Словаччина і Угорщина - зайняли 33-тє, 38-е і 45-е місця відповідно.
Росія потрапила на 49-ю позицію, а Білорусь - на 53-ю.

Що стосується України, то автори індексу визначили її розвиток в 0,751. Через такий показник Україна опинилася на 88-му місці у списку із 189 вказаних країн.

На останньому місці - Нігерія.

Нігерія


Визначальними критеріями для авторів індексу є такі показники, як тривалість життя, рівень освіти і доходів.


Нагадаємо, чисельність населення України скоротилася на 122,5 тисяч осіб за першу половину 2018 року.
Цю інформацію повідомила 17 серпня Держслужба статистики у своєму експрес-випуску.

Українці


Так, станом на 1 липня 2018 року в Україні проживає 42 мільйонів 263,9 тисяч осіб.


Як повідомляв раніше Знай.ua, український журналіст Денис Казанський опублікував на своїй сторінці в Facebook документи від так званого "управління статистики Донецької народної республіки".

Згідно цим даним, коефіцієнт приросту (убутку) населення "ДНР" становить -11.

Населення ДНР


Також Знай.ua писав про те, що розмір середньої по країні зарплати, який враховують при розрахунку виплати, підвищать на 50% зростання зарплат і 50% інфляції.