У селищі Біле, розташованому в окупованій частині Луганської області, живеться не солодко.

Інформацію про те, як місцевим жителям доводиться виживати, публікує видання Реальна газета.

Зокрема, у публікації наголошується, що селище не газифікований, тому лише опалюючи будинки вугіллям вдається зберегти в них тепло.

Біле все активніше залишають мешканці

Навіть кваліфікованим фахівцям в місті доводиться буквально виживати, хапаючись за будь-яку роботу. І наявність досвіду зовсім не є гарантією того, що вдасться заробити хоча б на задоволення основних потреб.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

В якості однієї з типових історій в приклад наводиться доля Євгена, який раніше працював кріпильником на шахті. Нині ж чоловік працює пастухом, оскільки, хоч в місті і є шахта, влаштуватися туди за спеціальністю дуже складно – виробництво зупинилося з початком війни.

Нагадаємо, що не так давно в Донецьку місцеві були налякані раптовою потужним вибухом, з-за якого в місті затремтіла земля.

У такій ситуації багатьох в Білому від голоду рятують городи – вирощують, що виходить: помідори, огірки, картоплю.

Зараз в селищі проживає 6512 людина, але ця цифра стрімко зменшується, адже молодь намагається виїхати на заробітки в Росію; тяготи доводиться зносити залишилися в селищі пенсіонерам.

Як повідомляв Знай.uа, військовий експерт поділився планом визволення Донбасу.

Також Знай.uа писав про нищівний удар, що нанесли українські військові - бійці показали свою міць окупантам.