Скандально відомий Фарух Камалов, що раніше сидів у кріслі так званого "заступника міністра спорту Криму", був звинувачений у посяганні на територіальну цілісність України. Якийсь час потримався, а потім вирішив все-таки почати співпрацю зі слідством і підписати угоду про визнання провини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служба кримської прокуратури.

Так, проросійського розумника засудили по статті 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і засудили до 5 років із 3-річним випробувальним терміном. Чоловіка просто відпустили на волю і він спокійно поїхав у анексований Крим знову. Інформацію про те, що Камалов більше не знаходиться на території материкової України, підтвердив і його адвокат Валентин Рибін.

Десятки голлівудських зірок звернулися до Путіна

У мережі з'явилася інформація про те, що голлівудські зірки і журі 75-го Венеціанського кінофестивалю закликали Росію не допустити смерті українського політв'язня, режисера Олега Сенцова і звільнити його. Крім того, журі основного конкурсу 75-го Венеціанського кінофестивалю на чолі з оскароносним режисером Гільєрмо Дель Торо дуже стурбовані фізичним станом українця.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію з політичним в'язнем Росії Олегом Сенцовим.

Як повідомляв "Знай.uа", в суботу, 15 вересня, у Москві на Манежній площі поліція затримала активістів Тетяну Шапіро і Гаяне Петросян, які проводили поодинокі пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Також "Знай.uа" писав про те, що продюсер Pussy Riot і видавець опозиційній в Росії "Медіазони" Петро Верзілов по-раніше, знаходиться у важкому стані в НДІ імені Скліфосовського в Москві, куди був раніше переведений з іншої лікарні. Про це розповів представник медустанови.