Висновки російського оборонного відомства щодо катастрофи пасажирського Boeing рейсу MH17 є повним абсурдом. Таку заяву зробив засновник міжнародної експертно-журналістської групи Bellingcat Еліот Хіггінс.

Стало відомо, що Міноборони Росії заявило, що відеозапису, які використовуються Спільною слідчою групою в якості доказу причетності російського ЗРК Бук до знищення МН17, сфальсифіковані. Про це стало відомо завдяки повідомленням Еліота Хіггінса в Twitter.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

В Російській федерації відзначають, що відео пересування ЗРК Бук по території України – цю "анімацію, зроблено на основі одиночної фотографії".

За словами представника Bellingcat, російські військові не врахували, що пересування Бука, потрапило на відео, було також знято супутником.

Крім того, за його словами, російське міністерство використовувало помилку у фотографії JIT, щоб брехливо звинуватити їх у підробці кадру.

Хіггінс додав, що команда Bellingcat має намір опублікувати новий звіт по MH17 до кінця вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путіна запідозрили у спробі дезінформувати міжнародну слідчу групу, яка розслідує справу збитого малайзійського лайнера Boeing-777, впав у 2014 році на Донбасі. Про це заявив експерт Михайло Жирохов.

Росія намагається заговорити ситуацію навколо знищення російськими окупантами пасажирського літака і відвернути увагу світового співтовариства.

Варто нагадати, що секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію з пасажирським літаком "Боїнг" Малайзійських авіаліній, яка сталася у 2014 році на Донбасі.

Турчинов назвав заяву РФ про те, що літак було збито нібито українськими військовими, черговим фейком. Про це він повідомив у понеділок, 17 вересня, в Києві.

Нагадаємо, катастрофа МН17: Кремль приготував "інформаційну бомбу", рахунок пішов на хвилини.

Як повідомляв Знай.uа катастрофу MH17 було сплановано: шокуючі докази.

Знай.uа писав, Нідерланди та Україна підписали важливий документ.