У вівторок, 18 вересня, пресі стало відомо про те, що Генпрокуратура України викликала на допит колишніх соратників Януковича.

Серед них - екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-нардеп Юрій Іванющенко та син екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексій.

Віктор Пшонка

Повістки оприлюдненні на сайті ГПУ.

ГПУ

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Допит призначено на 1 жовтня.

Вищевказаних екс-посадовців викликають у межах кримінальної справи №12013220540000400 про злочини за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, організованою групою або в особливо великому розмірі) та іншими статтями ККУ.

Нагадаємо, Україна зможе представити свою позицію у справі "боргу Януковича" завдяки нещодавнім рішенням Апеляційного суду Лондона.

Про це стало відомо завдяки заяви в. о. міністра фінансів Оксани Маркарової, яка прокоментувала дане рішення, пише прес-служба Мінфіну.

Відомо, що Апеляційний суд Англії виніс рішення по апеляції України на рішення, винесене англійським судом у березні 2017 в порядку спрощеного виробництва на користь Росії у справі про "борг Януковича".

За словами тимчасового начальника Мінфіну, Україна вітає рішення суду, яке надає Україні можливість у повному обсязі представити і довести свою позицію про неправомірність дій Росії.


Як писав раніше Знай.uа, щодо ймовірного можливого незаконного збагачення депутата Верховної Ради, члена колегії МВС Антона Геращенка відкрило кримінальне провадження Національне антикорупційне бюро України.

Антон Геращенко
Антон Геращенко

За даними НАБУ, воно зареєстроване 6 вересня по частині 34 статті 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу, йдеться у відповіді НАБУ.

Справу відкрито згідно з рішенням суду, який зобов'язав НАБУ її зареєструвати. На даний момент проводиться досудове розслідування. Про підозру Геращенку поки не повідомлялося. Цікаво, що не так давно у власності нардепа виявилася елітна квартира у Печерському районі столиці, в якій він зараз і мешкає.


Також Знай.uа писав про те, що партія "Оппоблок" зажадала відставки Клімкіна після його заяви про те, що Україна ніколи не буде підписувати контракт на поставку води в окупований Крим, де буде зазначатися приналежність півострова РФ.