Украина зможе представити свою позицію у справі "боргу Януковича" завдяки нещодавнім рішенням Апеляційного суду Лондона.

Про це стало відомо завдяки заяви в. о. міністра фінансів Оксани Маркарової, яка прокоментувала дане рішення, пише прес-служба Мінфіну.

Відомо, що Апеляційний суд Англії виніс рішення по апеляції України на рішення, винесене англійським судом у березні 2017 в порядку спрощеного виробництва на користь Росії у справі про "борг Януковича".

Володимир Гройсман та Оксана Маркарова

За словами тимчасового начальника Мінфіну, Україна вітає рішення суду, яке надає Україні можливість у повному обсязі представити і довести свою позицію про неправомірність дій Росії.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Маркарова також підкреслила, що Російська Федерація повинна нести відповідальність за свої міжнародно-протиправні дії, і "англійський суд чітко дав зрозуміти, що не буде ухилятися від прийняття рішення з цього питання."

"Одностайні висновки Апеляційного суду надають Україні можливість представити перед судом свою позицію, яка давно відстоюється, про те, що угоди щодо єврооблігацій на суму 3 млрд доларів є нікчемними і не підлягають примусовому виконанню. Це обумовлено зухвалими погрозами та актами агресії, які Росія зробила проти України не тільки напередодні укладання відповідних угод, завдяки чому і забезпечила їх підписання, а також у період після підписання, і які вона продовжує здійснювати досі", - заявила Маркарова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новим адвокатом колишнього президента України Віктора Януковича у справі про його державну зраду призначили адвоката екс-бійців "Беркута" Олександара Горошинського.

Про це стало відомо з трансляції одного з телеканалів з Оболонського суду Києва, де розглядається справа.

Варто нагадати, що до Одеси з'їжджається криміналітет з "ДНР". Для зміцнення слабкого впливу в регіоні ОЗУ соратників Януковича братів Аврамових. В Одесі відбувається концентрація бойовиків з групи кримінального авторитета Армена Саркісяна (Горлівський).

Нагадаємо, путінський щур з Криму потрапив до рук СБУ.

Як повідомляв Знай.uа застреленого в Києві Вороненкова зібралися судити в Росії.

Знай.uа писав, заява Януковича мала ефект бомби, українці бунтують в соцмережах.