Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на середу, 19 вересня. Так, курс долара порівняно з показниками у вівторок, 18 вересня, впав на 28,15 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 19 вересня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2815.1007 гривні;
100 євро – 3292.8233 гривні;
10 російських рублів – 4.1550 гривні.

Так, долар виріс у ціні на 3 копійки. У той же час євро подорожчав на 10 копійок, а вартість російського рубля з вівторка також збільшилася на 3 копійки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тим часом українська гривня не просто повільно втрачає позиції на фінансовому ринку, вона офіційно визнана однією з десяти найбільш ризикованих валют у світі. Про це на сторінці "Dubinsky.pro" в Facebook написав журналіст Олександр Дубинський.

Спираючись на дані інвестиційного банку Nomura, він стверджує: така ситуація точно не на користь держави, вона може викликати колапс у всіх сферах економіки.

"Українська гривня - в десятці найбільш ризикованих, обвал яких по відношенню до світових валют може статися абсолютно в будь-який час. Що це означає? Вкрай високі ризики раптової девальвації, пов'язані з відомими всім фактами: дефіцит платіжного балансу, відплив капіталу, високе боргове навантаження і відсутність підтримки МВФ. Публікація індексу Nomura тільки прискорить, це сигнал усім спекулятивним інвесторам - на вихід. Скоро зліт", - говорить Дубинський.

Нагадаємо, що Національний банк України оприлюднив поквартальний прогноз інфляції і цін на прийдешній рік.

Як повідомляв портал Знай.uа, український уряд сформував проект держбюджету на 2019 року і направив його до парламенту для подальшого погодження та затвердження.

Також портал Знай.uа писав, що у світлі останніх подій і розслідування отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, американський уряд готує другий раунд "жорстких" санкцій проти Кремля.