Моніторингова місія ООН з прав людини шокувала українців убивчою статистою людських втрат на Донбасі.

Донбас
Донбас

ООН підрахувала, що з квітня 2014 по даний час на Донбасі загинули близько трьох тисяч мирних жителів.

"Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 2737 загиблих серед цивільного населення", - йдеться у повідомленні місії.

Якщо ж врахувати 298 жертв авіакатастрофи рейсу МН17, то загальне число жертв сягає 3035 осіб.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

катастрофа МН17
катастрофа МН17

Нагадаємо, з початку наступного року українським військовим обіцяють підвищити заробітну плану.

ЗСУ
ЗСУ

Відповідну заяву в ефірі одного з українських телеканалів зробив президент Петро Порошенко.

За його словами, кожен солдат повинен отримувати у 2019-му в середньому 10 тисяч гривень, тобто фінансування армії збільшено майже втричі.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Виходячи з показників бюджету, котрі розглядалися на засіданні Ради національної безпеки і оборони, уряд вже отримав відповідне доручення.

"Я підписав свою вимогу, щоб у нас на сьогоднішній день рівень оплати праці, рівень грошового забезпечення українського воїна повинен бути вище середньої заробітної плати промисловості. І за моїм наполяганням в Збройних силах України солдат повинен з 1 січня отримувати не менше 10 тис. грн" , - сказав Порошенко.


Як повідомляв "Знай.ua", у соціальних мережах активно обговорюють новину про те, що український президент розірвав Договір про дружбу з Російською Федерацією.

Цю новину було опубліковано на офіційній сторінці Петра Порошенка в Twitter.

"Ввів у дію рішення РНБОУ щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією", — йдеться в повідомленні.

Проте, в коментарях під постом українці влаштували справжнісінький саркастичний форум. Коментарі, фотожаби і меми присвятили скандальному розриву договору. Про це пише портал "Політека".


Також "Знай.ua" писав про те, що у мережі з'явилася інформація про те, що за добу в "ЛНР" два рази відбулися постріли, не дивлячись на існуюючі домовленності.