80% софта, встановленого на комп'ютерах в Україні, не має потрібних ліцензій.

Ця інформація стала відома завдяки дослідженню Асоціації виробників програмного забезпечення.

Так, за 2017 рік, в україні було встановлено ПЗ на $108 млн.

The Village повідомляє, що за останні два роки відсоток неліцензійного ПЗ в Україні знизився на 2 відсотки. Для порівняння, в США цей показник становить 15%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Згідно з дослідженням, Україна займає 6 місце в світі по кількості неліцензійного ПЗ в процентному співвідношенні, а в грошовому еквіваленті - займає третє місце.

Аналітики вважають, що українському сегменту ПЗ заважає розвиватися високий рівень піратства у сфері інтелектуальної власності. За підрахунками IDC, в нашій країні він перевищує 80%.

  • Найбільшими споживачами інформаційних технологій в країні є фінансовий та державний сектори, на їх частку сумарно припадає понад 50% споживання ІТ.
  • З регіональної точки зору найбільшими споживачами ІТ в Україні є промислово розвинені регіони. Практично п'ята частина споживання технологій припадає на столицю.
  • Також великими споживачами ІТ-сектора є Київська, Дніпропетровська, Одеська, Харківська, Львівська області.

Нагадаємо, згідно з новою доповіддю Business Insider, у Facebook є проблема з піратством в соцмережах. Як виявилося, на сайті соціальних мереж є кілька груп, деякі з яких мають десятки тисяч користувачів, які незаконно отримують копії фільмів.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", “Яндекс” відмовився виконувати вимогу Роскомнадзора про видалення піратського контенту з видачі “Яндекс.Відео”.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Росія продовжує активно боротися з популярним месенджером Telegram. Журналісти видання "Фрази" з'ясували, що тепер Роскомнагляд вирішив звернутися до компанії Apple.