В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яку українці охрестили "руйнівницею міфів", шокувала черговою порцією порад.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Очільниця МОЗ розповіла,чому, на її думку, необхідно транспортувати пацієнтів ногами вперед.

Про це вона написала на у Facebook.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Іноді забобони перемагають здоровий глузд. Особливо дивує, коли спостерігаю віру в "погані прикмети "серед медиків - людей, які в повинні керуватися фактами, доказовою медициною і бути експертами по логічному мисленню", - розпочила свою тираду Супрун.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

За словами чиновниці, до неї недавно звернувся лікар з проханням вплинути на розвінчання забобону про те, що ні не можна перевозити пацієнта на каталці або носилках ногами вперед, оскільки таким способом виносять небіжчика і українці вважають це поганою прикметою.

У відповідь на запит медика Супрун наголосила, що у всіх міжнародних протоколах є лише одна рекомендація - транспортувати людину вперед ногами. Ця рекомендація стосується транспортування пацієнтів як і до будівлі лікарні, так і всередині.

На саме такий вид переміщення пацієнта, зазначає міністр, є важливі причини:

"Це знижує ризик травмування людини, адже медики часто рухають каталку дуже швидко і можуть зачепити нею стіни, меблі або інші предмети. Така позиція допомагає самому пацієнту бачити напрямок, куди його везуть", - пояснила очільниця МОЗ.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Окрім того, у всьому світі перевозити пацієнтів ногами вперед - усталена практика", - додала Супрун.

Нагадаємо, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун пояснила, що обніматися корисно для здоров'я і розповіла про особистий просторі людини в сучасному суспільстві.

Уляна Супрун
Уляна Супрун


Як повідомляв Знай.ua, Уляна Супрун підтримала приняття законопроекту 4030а, який забороняє рекламу тютюнової продукції в точках продажу.

Володимир Гройсман та Уляна Супрун
Володимир Гройсман та Уляна Супрун


Також Знай.ua писав про те, що в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала чергову пораду українцям, як правильно лікуватися. Вона запропонувала лікувати деякі захворювання прослуховуванням музики.