В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала чергову пораду українцям, як правильно лікуватися. Вона запропонувала лікувати деякі захворювання прослуховуванням музики.

Відповідні рекомендації в. о. міністра розмістила в Facebook.

"Як правило, музичну терапію застосовують додатково в різних видах реабілітації та лікування пацієнтів. Сертифіковані музичні терапевти — це музиканти з досвідом, які добре розуміють, які емоційні реакції викликає музика", - зазначає Супрун.

Вона розповіла, що фахівці підбирають окремий стиль музики, а часом навіть гру на музичних інструментах як терапію для допомоги людині. У своїй рекомендації Супрун посилається на результати Кокранівського огляду досліджень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Супрун переконана, що музика дає хороший результат у лікуванні депресії, тривожності і стресу, а також допомагає викликати спогади і зменшує хвилювання у людей з деменцією.

Для багатьох з нас музика - важлива частина життя. Ми часто звертаємось до улюблених пісень, композиторів чи...

Posted by Уляна Супрун on Saturday, 15 September 2018

Так, чиновниця підкреслює, що музика в першу чергу впливає на наш мозок, а разом з цим – на когнітивні функції. Музика допомагає розвивати креативність, вчитися, концентрувати увагу і покращувати пам'ять.

Раніше виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попередила українців про насування сезоні грипу. За словами чиновниці, захворювання накриють українців найближчим часом – з жовтня.

Нагадаємо, Супрун розповіла, як продовжити життя. Продовжити життя можна не на один рік, якщо застосувати "універсальну таблетку".

Як повідомляв "Знай. ua", у Супрун б'ють тривогу, людей зганяють на вакцинацію. Супрун обіцяє, що вакцини будуть доступні в аптеках.

"Знай. ua" писав, що Супрун розповіла, як правильно розслаблятися. Медитація активує ділянка мозку, яка відіграє важливу роль у роботі пам'яті.