Батьки найчастіше самостійно вирішують, що буде краще для дитини з-за надмірної турботи і бажання убезпечити. При цьому малюк позбавляється права голосу і це може негативно вплинути на його доросле життя.

Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в публікації на своїй сторінці в Facebook.

Якщо ж не давати дитині брати участь у важливих рішеннях щодо нього самого і не звертати уваги на його бажання – навряд чи вміння самостійно приймати рішення з'явиться у нього в дорослому віці", – зазначає вона.

Батькам потрібно вчитися враховувати смаки і уподобання дітей. Це допоможе дитині розуміти свої бажання, бачити можливості і приймати рішення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Само собою, батьки можуть бути поруч і допомагати у прийнятті важливих рішень, а також пояснювати дії і наслідки, але не робити все за дитину.

Як допомогти дитині стати самостійною? Часом через надмірну турботу і бажання безпеки, батьки самостійно вирішують, що...

Posted by Уляна Супрун on Sunday, 16 September 2018

Для того, щоб допомогти дитині стає самостійним і не бояться приймати власних рішень потрібно обговорювати з ним його бажання.

Крім того, є ряд чарівних фраз, які допоможуть вам встановити і зберегти довірчі відносини і з малюками, і з підлітками.

Я тебе люблю

Це найнеобхідніша фраза з усіх. Малюкам треба говорити якомога частіше, а підліткам в підходящі моменти.

Важливо час від часу доповнювати цю фразу і говорити "Я люблю тебе, навіть коли я злюся" — якщо раптом ти накричала на дитину. В такі моменти малюк може подумати, що ти його не любиш, якщо виражаєш негативні емоції.

Нагадаємо, 10 речей, якими ви рушите долю своєї дитини. Ці речі не дозволяють дитині рости щасливим і здоровим.

Як повідомляв "Знай. ua", ці 5 фраз допоможуть налагодити довірчі відносини з дитиною .

"Знай. ua" писав як виховати справжнього чоловіка. Ці поради батька синові допоможуть будь-якому прожити життя правильно.