Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун пояснила, що обніматися корисно для здоров'я і розповіла про особистий просторі людини в сучасному суспільстві.

Пост Уляна Супрун розмістила на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні особистий простір став набувати особливого значення. Ми часто боїмося проявити свої почуття, наприклад, обійняти або просто подати руку незнайомій людині, а іноді навіть своїм близьким. У той же час вчені стверджують, що така тенденція нашого соціального життя може мати серйозні наслідки для психічного здоров'я і самопочуття. Ця своєрідна заборона на фізичний дотик сильно впливає на відчуття соціальної залученості", - зазначає Супрун.

Глава Моз для прикладу навела одне дослідження, яке показало, що звичайний дотик може зменшити відчуття відокремленості і поліпшити настрій, а в окремих випадках навіть сприяє зменшенню болю.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Супрун розповіла, що такий терапевтичний ефект викликаний тим, що в тілі людини знаходиться безліч рецепторів, стимулювання яких шляхом дотиків або обіймів сприяє уповільненню пульсу та зменшенню тиску.

Сьогодні особистий простір став набувати особливого значення. Ми часто боїмося проявити свої почуття, наприклад,...

Posted by Уляна Супрун on Sunday, 16 September 2018

Також обійми можуть впливати на вивільнення гормону стресу – кортизолу, що зменшує відчуття стресу і тривожності.
Однак Супрун зазначає, що зараз у світі спостерігається тенденція до зменшення фізичного контакту.

"Тому одна корисна рекомендація - по можливості проявляйте свої почуття за допомогою дотиків. Це не означає, що потрібно почати обніматися і стосуватися всіх навколо. Звичайно, треба обов'язково поважати особистий простір інших або ж час від часу знаходити можливість побути наодинці з собою", - пояснює Супрун.

Нагадаємо, Супрун має намір лікувати українців музикою.

Як повідомляв "Знай. ua" Супрун підклала свиню маркетологам і розвіяла міф про суперфудах.

"Знай. ua" писав, що вчені розповіли, що насправді стоїть за всіма хворобами.