У січні-липні 2018 року Україна імпортувала 5,3 млрд кубометрів природного газу на загальну суму $1,5 млрд, у тому числі в липні - 1,1 млрд кубів на $346,8 млн.

Ця інформація була оприлюднена на сайті Державної служби статистики.

Так, в липні 2018 року український уряд закуповував газ за ціною $309,1 за 1 тис. кубометрів. Ще в червні ціна була $267,4, $263,5 - у травні, $310,8 - у квітні, $278,7 - в березні, $261,1 - в лютому і $279,4 - в січні.

Найбільшими контрагентами за підсумками семи місяців стали компанії з Швейцарії – 2,9 млрд кубометрів газу на $590,7 млн., Німеччині – 1,8 млрд кубометрів на $513,6 млн, Польщі – 438, 03 млн кубів газу на $ 129,5 млн.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Наступні позиції займають компанії з Великобританії (345,4 млн кубометрів), Чехії (169,5 млн кубів), Угорщини (164, 01 млн кубів), Словаччини (88, 9 млн кубометрів газу), Люксембургу (70,03 млн кубометрів), а також Франції, Італії, Нідерландів та Австрії.

У Держстаті зазначили, що за цей період газ з контрагентами з РФ не імпортувався.

Нагадаємо, українські ЗМІ повідомляють, що місія МВФ офіційно завершила роботу в Києві. Головним питанням, що вирішувалося протягом візиту було надання чергового траншу в розмірі $ 1,9 млрд.

У результаті стало відомо, що уряду України довелося піти на ряд поступок, щоб продовжити співпрацю. Серед них досить болючі для українців позиції, а саме: очікуване підвищення цін на газ, "заморожування" зарплат держслужбовцям і скорочення витрат на "соціалку".

Тим часом зрив низки домовленостей Україна може розраховувати лише на половину від передбачених програмою коштів. Поки українці відходять від шоку, експерти констатують, що підвищення цін на газ уникнути не вдасться.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", уряд досяг принципової згоди з МВФ щодо надання чергового кредитного траншу в обмін на збільшення ціни на газ для населення.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що українська влада погодилася на вимоги Міжнародного валютного фонду підвищити ціну на газ для населення в два рази, наплювавши на думку й інтереси українців.