Синоптики попередили українців про початок справжньої осені, яка принесе з собою прохолоду, зливи та бурі.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко.

Крім того вона відзначила, що вже у прийдешню неділю на українців очікує різка зміна погодніх умов. Більше того масштабні зміни у погоді відіб'ються і на самопочутті українців.

"У столиці в неділю, 23 вересня, очікується різка зміна погоди – дощі, посилення вітру та суттєве похолодання. Окрім дискомфорту атмосферного – калюжі, холод та сильний вітер – ймовірне погіршення самопочуття", – написала синоптик на своїй сторінці у Facebook.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Діденко відзначила, що різка зміна погоди принесе також і повне небажання працювати та можливу депресію.

"Не кажу вже про сонливість, сірий настрій та небажання працювати. Але це буде неділя, тому якраз можна забарикадуватися вдома книжками чи фільмами і відбиватися рідним диваном та пледом від фронту", – впевнена синоптик.

З цим згоден і народний синоптик Леонід Горбань. За його словами, до кінця вересня в Україні очікуються дощі. Однак в жовтні повернеться тепло.

"Цей тиждень ще буде відносно сухий, теплою і ясною, а з наступного на нас чекають дощі", – розповів Горбань.

Крім того народний синоптик зазначив, що початок жовтня стане фактично останньою краплею теплна на території України, адже вже до кінця першого тижня наступного місяця українців відтують новий потужний удар стихії.

"Що стосується жовтня, то початок місяця буде теплим і ясним, але вже 3-4 числа осінь нагадає про себе сильними бурями з дощами і пониженням температури до +8 градусів. Одразу після цього – друга бабине літо з денною температурою до +20 градусів і вище. Воно триватиме тиждень", – сказав Леонід Горбаль.

За прогнозами Укргідрометцентру жовтні серйозних морозів не передбачається, але приморозить на поверхні ґрунт – 9-10 і 15-17 числа. Практично протягом усього місяця очікуються дощі. Температура на початку – 19-22, через тиждень опуститься до 18-21, а з 15 жовтня чекаємо похолодання і 9-12 градусів тепла.

Свято Покрова (14 жовтня) буде сухим. У другій половині місяця за словами синоптика буде похолодання і короткі нічні заморозки.

Кількість жертв урагану "Флоренс" збільшилася до 31

Нагадаємо, українцям розповіли, до яких примх погоди потрібно готуватися.

Як повідомляв "Знай.ua", 20 вересня територію України охопить атмосферний фронт.

Також "Знай.ua" писав, до чого готуватися українцям цієї осені.