Не так давно в мережі з'явилася інформація про те, що 18 вересня в Кропивницькому на території Благовіщенського храму УПЦ відбулася зустріч групи байкерів із духовенством.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Кіровоградської єпархії УПЦ.

церква

Як розповіло джерело, учасники заходу прийшли до храму для того, щоб молитвою вшанувати пам'ять загиблих побратимів.

церква

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Також згідно даних джерела на церковному подвір'ї байкери виклали хрест зі свічок.

Протоієрей Іоанн Верескун додав:

«Можливо, це трохи неформально для Церкви. Зараз такий час, що Церква не може знаходитися в стінах або на території, вона повинна виходити до людей. Сьогоднішня наша молитва за упокій - це наша увагу до людей, які мають потребу в цьому, для них це дуже важливо. Ми дружимо вже не перший рік, спільно проводимо різні заходи».

До слова, у понеділок, 17 вересня представник Вселенського патріарха Варфоломія архієпископ Данило Памфилийский із США провів зустріч з президентом України Петром Порошенком. Питання про надання автокефалії православної церкви в Україні вирішене.

"На цей раз ми приїхали з надзвичайною місією. Ми представляємо особисто Вселенського патріарха Варфоломія і одночасно Священний синод Вселенського патріархату, Константинопольського, щоб продовжити роботу над вже вирішеним питанням – що процес надання автокефалії української православної церкви розпочався. Ви чітко помітили – ми знаходимося на прямій, яка веде до фінішної лінії", – повідомив архієпископ Данило.

Архієпископ Данило

Архиєпископ Данило повідомив, що Вселенський патріархат не має жодних застережень і готовий до співпраці і з Української православної церквовью (УПЦ) Київського патріархату, і з Українською автокефальною православною церквою, і з УПЦ "в лоні Російської православної церкви".

Нагадаємо, не так давно на Волині стався грандіозний скандал через те, що священик відмовився відспівати дівчинку, охрещену в Українській православній церкві Київського патріархату. Свою думку з цього приводу висловив протоієрей Руської православної церкви.

Як повідомляв Znaj.ua, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Московський патріархат) митрополит Павло (Лебідь) пригрозил українцям “божим прокляттям”. Його звернення записано на відео і поширено в YouTube.

Також Znaj.ua писав про те, що багато хто були вражені думкою Папи Римського щодо інтимних відносин. У свою чергу, РПЦ теж вирішила висловитися з приводу цієї теми, однак, додавши кілька поправок.