Багато хто чули про нещодавній гучний паспортний скандал. Однак справа обросла новими деталями, повідомляє сайт угорського МЗС.

Днями міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто розповів про рішення країни ще більше сповільнити інтеграцію України до Європейського союзу.

Клімкін

Зокрема, Сійярто зазначив про те, що: “Угорщина уважно спостерігає за подіями, і не виключено, що і в майбутньому буде потрібно продовжувати сповільнювати інтеграцію України в євроструктури”.

Роздуми дипломата посилюються тим фактом, що після ухвалення Україною закону про освіту у вересні минулого року Будапешт пригрозив сповільнити євроінтеграцію України і розпочав блокаду українських ініціатив у НАТО.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, дипломат додав, що це питання буде обговорюватись на зустрічі з українською стороною наступного вівторка у Нью-Йорку під час генеральної асамблеї ООН.

Наостанок дипломат додав, що Будапешт розцінить висилку угорського консула з Берегово через з відео з роздачею паспортів як недружній акт з боку Києва.

Будемо слідкувати за розвитком справи.

До слова, українське Міністерство закордонних справ збирається вислати консула Угорщини в закарпатському Берегово.

Цю інформацію повідомив глава МЗС Павло Клімкін.

Павло Клімкін

Відомство заговорило про це через відеозапис, який нещодавно з'явився на просторах інтернету.

На ролику можна побачити, як дипломат потайки роздає жителям україни угорські паспорти. Справжність матеріалу зараз перевіряється правоохоронними органами.

Павло Клімкін

Клімкін заявив, що Міністерство закордонних справ в курсі про часты випадках прихованої видачі паспортів. У міністра у планах обговорити це питання під час зустрічі на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку з міністром закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто.

Павло Клімкін

Нагадаємо, у консульстві Угорщини в Береговому громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі.

Як повідомляв Znaj.ua, Павло Клімкін рішуче налаштований видворити угорського консула з Берегового до Будапешту, якщо буде доведено справжність відео, яке демонструє , як в консульстві Угорщини українцям видають угорські паспорти, інструктуючи їх при цьому не повідомляти про отримання документів українську владу.

Також Znaj.ua писав про те, що Андрій Бабіш наприкінці серпня пояснив пресі небажання своєї країни брати участь у програмі Євросоюзу з релокації біженців з Азії і Африки, передає "Європейська правда".