Впродовж двох тижнів місія МВФ вела переговори з українською владою. Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман розповів підсумки візиту місії в Україну. Про це йдеться в прес-релізі представництва МВФ в Україні.

"Впродовж двох останніх тижнів місія МВФ мала конструктивні дискусії з владою України щодо політики і реформ, спрямованих на забезпечення макроекономічної стабільності та зростання, а також про можливу фінансову допомогу від Фонду підтримку таких заходів. Відповідні обговорення тривають", - сказав він.

Напередодні ввечері глава Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс заявив, що МВФ продовжить переговори з урядом України про сприяння реформам і можливої фінансової підтримки і після закінчення роботи місії Фонду в Києві.

"У мене відсутня інформація про переговори, які все ще тривають", - сказав він.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

До речі, 19 вересня в Києві завершила роботу технічна місія Фонду. У процесі роботи місії, 14 вересня, представниця президента в парламенті, нардеп фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Луценко повідомила, що МВФ змінив програму для України з EFF на stand-by.

Відомо, що місія Міжнародного валютного фонду, як і планувала, розпочала свою роботу в Києві 6 вересня.

Поточна програма України і МВФ обсягом 17,5 мільярда доларів, з яких Україна отримала 8,7 мільярда доларів, закінчується навесні 2019 року. У Національному банку прогнозували отримання в цьому році від МВФ 1,9 мільярда доларів.

Варто відзначити, у МВФ, нібито, висунули нову умову, що не виділять транш, поки в Україні не буде прийнятий бюджет на наступний рік. У той же час, глава Департаменту комунікації фонду Джеррі Райс заявив, що переговори після візиту продовжаться.

Як відомо, першу частину грошової допомоги від МВФ, а це майже два мільярди доларів – Київ мав отримати вже в жовтні. Але тепер питання траншу залишається відкритим.

Нагадаємо, представники інших наших західних партнерів – з Міжнародного валютного фонду – сьогодні покинули Україну, так і не оголосивши свого рішення щодо виділення траншу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у пошуках кращого життя з України щохвилини їде дві людини.

Також "Знай.uа" писав, у січні-липні 2018 року Україна імпортувала 5,3 млрд кубометрів природного газу на загальну суму $1,5 млрд, у тому числі в липні - 1,1 млрд кубів на $346, 8 млн.