Українських водіїв засмутили поганою новиною. У нашій країні до кінця 2018 року вартість бензину різко підніметься. За прогнозами експертів під кінець року вартість бензину А-95 в Україні зросте на 60 коп./л.

Аналітик Дмитро Хорошун заявив, що таке підвищення ціни спостерігатимуться лише за умови стабільного курсу долара і вартості нафти марки Brent в межах 78 $/бар. Про це пишуть українські ЗМІ.

Автозаправка

"Якщо нафта Brent закріпиться на рівні 78 $/бар. Що вище приблизно на 2%, ніж у травні-червні, а гривня залишиться на рівні 28,2, бензин і ДТ можуть подорожчати ще на 60 коп/л, 31, 4 до 32 грн/л А-95 і 29,7 грн/л для ДТ", - поділився експерт.

На думку аналітика, ціни на нафту визначають два важливих фактори: бажання Саудівської Аравії утримати Brent в діапазоні $ 70-80/бар і побоювання фінансових ринків у зв'язку з торговельними війнами за нафту.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Бензин

При цьому Хорошун прогнозує, що нафта Brent не перевищить 80 $/барр - це обмежить ціну на паливо в Україні вищезазначеними рівнями (32 грн/л А-95 і 29,7 грн/л для ДП). Однак при зміні курсу гривня/$ реакція цін на паливо буде неминучою.

Головною причиною подорожчання палива стала девальвація гривні. Тільки протягом серпня національна валюта знецінилася щодо долара на 5,1%, або 1,48 грн. Зараз гривня дещо зміцнилася, але це поки не відбилося на вартості пального.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мережа сколихнула новина про те, що 20 вересня, ціни на нафту пішли вниз після того, як президент США Дональд Трамп в черговий раз закликав Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) забезпечити їх зниження.

Варто нагадати, що восени на українців чекає значне подорожчання хліба. Ціна на всі його сорти, запевняють фахівці, зросте як мінімум на 10-20 відсотків. Однією з причин зростання вартості хліба є втрата частини врожаю цього року через складні погодні умови. Найбільше нашкодили врожаю рясні дощі на західній Україні.

Нагадаємо, власникам "євроблях" після мітингу принесли недобру звістку.

Як повідомляв Знай.uа ціни на бензин до кінця 2018-го зроблять українців пішоходами.

Знай.uа писав, дивовижна історія головного палива людства.