В 2018 році громадяни України почали особливо активно купувати іноземні автомобили. Причин тому є декілька. Однак тільки за липень 2018 року українці купили на 30% більше авто в порівнянні з липнем минулого року.

Про це повідомляє Укравтопром.

За перші сім місяців в Україну було завезено автомобілів на суму 1,2 мільярда доларів. Так, тільки в липні 2018 року в країну імпортували 18444 легкових авто на загальну суму 170,2 мільйона доларів. І це на 30% більше показника липня 2017 року.

Всього ж за перші сім місяців 2018 року в Україну ввезено 107941 автомобіль на суму 1,2 мільярда доларів. Якщо порівняти з тим же періодом минулого року, то кількість покупок збільшилася на 31%, а вартість машин зросла лише на 0,5%.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Дані показники говорять про збільшення частки б/у автомобілів в загальному потоці імпорту легкових машин.

Найбільше машин було завезено з країн Євросоюзу. Від усього імпорту їх було 56%. За автомобілі з ЄС українці заплатили 607 мільйонів доларів.

Крім того, масовий рух за збереження екології, який останніми десятиліттями популярно в європейських країнах, оголосив справжню війну дизельного автотранспорту.

На днях стало відомо, що Євросоюз має намір відмовитися від подібного транспорту, замінивши його на більш екологічний.

Ініціатором цього руху стала Німеччина. Вона першою зробила крок до знищення машин, які працюють на солярці, заборонивши рух на дизельних авто в деяких містах.

У зв'язку з табу німецькі власники стали масово позбавлятися від неекологічної техніки, і її експорт в минулому році збільшився в рази.

Нагадаємо, українці масово накинулися на новий брухт з Європи. На авторинку очікується справжня революція.

Як повідомляв "Знай. ua", водіям перекрили кисень. Це нововведення змусить більшість водіїв нервувати.

"Знай. ua" писав, що які евробляхи полюбилися українцям. Автопарк України поповнився 17,6 тис. автомобілями.