Національний банк України готує ряд змін до правил правил операцій з валютою. Таким чином політика регулятора спрямованих на лібералізацію валютного ринку.

Про це інформує etcetera.media.

Як розповів заступник голови НБУ Олег Гурій, Нацбанк дозволить громадянам купівлю валюти онлайн, але розмір її не повинен перевищувати 300 тисяч гривень, а також розширить граничний термін розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами з 180 до 365 днів.

гривня

Фахівець також додав, що відомство може зняти і інші валютні обмеження, але це залежатиме від економічних умов в Україні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зміни заплановано на 7 лютого 2019 року, коли в силу вступить закон "Про валюту і валютні операції", прийнятий парламентом у червні 2018 року.

валютні операції

Дивітться: кому в україні вигідне зростання тарифів

Додамо, що багато українців з хвилюванням спостерігають за постійними стрибками на валютному ринку. Не так давно експерти розповіли про те, що покупці долара активізувалися і його курс став уповільнювати своє падіння.

Нагадаємо, у вівторок, 18 вересня, стало відомо, що курс долара на наступний рік в Україні сягне познчки в 29,4 гривень. Такий прогнозуряд заклав у проекті держбюджету на 2019 рік.

Як раніше повідомляв Знай.ua, у Кабінеті міністрів україни розраховують на пом’якшення Національним банком своєї монетарної політики у наступному році, а також на зниження вартості ресурсів в Україні.

Раніше портал Знай.ua писав, що у Національному банку України заявили, що протягом I - IV кварталу 2019 року інфляція повинна значно знизитись.