У Національному банку України заявили, що протягом I - IV кварталу 2019 року інфляція повинна значно знизитись.

Про це йдеться в ухвалених НБУ Основних принципах грошово-кредитної політики на 2019 рік і середньострокову перспективу.

Зокрема, в опублікованому документі йдеться про те, що національний регулятор закладає на майбутній рік різке зменшення інфляції у середньостроковій перспективі.

"Основні принципи визначають кількісну мету по інфляції - 5% в середньостроковій перспективі", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що відомий журналіст Олександр Дубинський заявив, що українська національна валюта гривня не просто повільно втрачає позиції на фінансовому ринку, вона офіційно визнана однією з десяти найбільш ризикованих валют в світі.

Більше того за його словами така ситуація точно не на користь держави, вона може спричинити колапс в усіх сферах економіки.

"Українська гривня - в десятці найбільш ризикованих, обвал яких по відношенню до світових валют може статися абсолютно у будь-який час. Що це означає? Вкрай високі ризики раптової девальвації, пов'язані з відомими всім фактами: дефіцит платіжного балансу, відтік капіталу, високе боргове навантаження і відсутність підтримки МВФ. Публікація індексу Nomura тільки прискорить це, сигнал всім спекулятивним інвесторам - на вихід. Скоро зліт", - зазначає Дубинський.

Крім того варто додати, що Олександр Дубинський також зазначив, що колишня керівниця НБУ Валерія Гонтарєва офіційно влаштувалася на нову роботу через півроку після відставки. Відомо, що банкір очолила медичний стартап "Медикит", який заснував її син Антон.

"Де Антоша взяв гроші? Зрозуміло - у мами, а мама вкрала у банківських вкладників. Що було перед цим: протягом кількох років 30-ти річний Тоша умовляв маму з татом відкрити йому бізнес", - пише блогер.

Більше того за словами журналіста син Гонтаревої неодноразово скаржився матері на те, що всі впливові політики "прилаштували" своїх дітей на ключові посади до державних органів, а його батьки не можуть влаштувати навіть в "МРЕВ", а також те, що він "називає батька "вихованою гнидою", за те, що той не хоче йти просити за нього до Кононенко".

Україна отримає транш МВФ після того, як виконає взяті на себе зобов'язання, - Фурса

Нагадаємо, Насалик наобіцяв українцям нові ціни на газ, але сам "нічого не вирішує".

Як повідомляв "Знай.ua", уряд назвав нові ціни на газ, українці відходять від шоку.

Також "Знай.ua" писав, що Гройсман підтвердив найгірші побоювання українців.